Garantie Makita

CONDIȚII DE GARANȚIE MAKITA


Toate produsele comercializate prin magazinul online HLC beneficiaza de conditii de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare din Romania la data achizitionarii lor si cu politicile comerciale ale producatorilor. Produsele livrate de catre Vanzator sunt noi, in ambalaj original si provin din surse autorizate de catre fiecare producator in parte.
 
Perioadă de garanţie de 24 luni în cazul achiziţionarii de către persoane fizice.
Perioada de garanţie de 12 luni în cazul achiziţionării de către persoane juridice

Lista actualizată a centrelor de service:
Retele de Service
 

Drepturile consumatorului sunt conforme prevederilor OG 21/92 şi L44912003 cu modificările şi completările ulterioare

 • În cazul solicitarilor de reparaţii în garanţie, cumpărătorul este obligat să prezinte Certificatul de Garanţie împreună cu factura/chitanţa originală de cumpărare a aparatului.
 • Perioada de garanţie acordată de fabricant pentru produsele menţionate pe factura/chitanţa de cumpărare decurge de la data cumpărării.
 • Garanţia acordată produselor se referă numai la eventualele vicii ascunse de material şi/sau manoperă.
   

Aceasta nu se acordă sau se poate pierde în următoarele cazuri:

 • orice produs Makita fără marcaj CE sau care nu este un produs original Makita.
 • defectele cauzate de folosirea produsului într-un mod neconform manualului de utilizare cu referire la utilizare defectuoasă, neglijentă, slabă mentenanţă,suprasolicitare, cădere, lovire, tensiune de utilizare neconformă specificatillor, etc. - uzura normală a elementelor consumabile precum burghie, lame, discuri de tăiere, hârtie abrazivă, dălţi, şine şi lanţuri de tăiere, ambreiaje, ansamblu starter, pinion de lanţ, capete cu fir (autocut).
 • uzura normală şi/sau ruperea elementelor aflate în componenţa produsului cauzată de utilizarea intensivă sau neglijentă precum: bucşe, rulmenţi, simeringuri, pistoane, perii de carbon, mandrine, sisteme de fixare a accesoriilor, cabluri de alimentare, acumulatori, garnituri, o-ringuri, filtre de aer şi combustibil, bujie, mânere, manete, pistol de presiune, furtunuri, cabluri de acţionare şi altele asemenea.
 • defecte cauzate de folosirea unor accesorii ataşabile sau consumabile care nu sunt originale Makita sau care nu sunt compatibile cu produsul.
 • intervenţii tehnice şi/sau modificări neautorizate ale produsului.
 • deteriorări de genul zgârieturilor sau rupturi ale elementelor demontabile/nedemontabile care nu au fost aduse la cunoştiinţa vânzătorului la data achiziţiei.
 • lipsa posibilităţii de identificare cauzate de deteriorarea sau lipsa etichetei produsului.
 • lipsa facturii originale de achiziţie şi a certificatului de garanţie original emis de către MAKITA ROMANIA, completat integral şi semnat de către vânzător şi cumpărător.
Durata medie de utilizare a produselor este de 6 ani. Pentru această perioadă cumpărătorul beneficiază, contra cost, de service post-garanţie, cu piese originale
În cadrul termenului de garanţie, remedierea produsului trebuie efectuată într-o periodă rezonabilă de timp. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice.

Producătorul/vânzătorul nu este răspunzător de daunele provocate produsului de către fenomenele naturale (trăsnet, inundaţii, cutremur, etc.), incendii, neglijenţă în exploatare, deteriorări mecanice, etc.

IMPORTANT: 
REPARAȚIILE NECORESPUNZĂTOARE EFECTUATE ASUPRA PRODUSULUI POT AFECTA SECURITATEA ACESTUIA SI POT PRODUCE DEFECŢIUNI IREMEDIABILE. PENTRU A EVITA ACESTE SITUAŢII VĂ RECOMANDĂM EFECTUAREA ORICĂROR REPARAŢII/VERIFICARI ÎN EXCLUSIVITATE LA CENTRELE SERVICE AUTORIZATE DE MAKITA ROMANIA SRL.

INFORMAȚII IMPORTANTE ŞI RECOMANDĂRI:

 • în vederera prevenirii deteriorării produselor şi a funcţionării acestora în condiţii de securitate deplină vă recomandăm să citiţi cu atenţie manualul de instrucţiuni.
 • vă recomandăm să păstraţi ambalajul produsului pentru situaţia în care se impune trimiterea acestuia către centrul de service.